keskiviikko 8. tammikuuta 2014

41. 2013Oon semmonen ihminen että harvoin mietin menneitä projekteja, vaikka välillä niitä pitäisi käydä läpi ja miettiä että mikä juttu toimi ja mikä ei. Tää teksti on kirjoitettu siksi että miettisin millainen mun viime vuosi oli valokuvauksen kannalta.
 Omia valokuvia pitää katsoa myöhemmin uudestaan jotta ne voi oikeasti nähdä. Kuvaus"huumassa" jokin kuva voi vaikuttaa täydelliseltä otokselta mutta parin kuukauden päästä kun sitä katsoo uudestaan niin se onkin aivan paska, ja sitten sitä miettiikin että mitä ihmettä mä olen ajatellut kun oon tätä kuvaa ottanut.

 Näin kävi tosi monelle mun viime vuoden kuvalle, johtuen siitäkin että mun tekniikka kehittyi viime vuoden aikana melko paljon, opettelin käyttämään Photoshoppia oikeaoppisesti ja kai se silmäkin on vähän kehittynyt.
Sain kuitenkin valkattua tähän postaukseen joitakin mun viimevuoden kuvia joihin olen tyytyväinen. Samalla kuitenkin huomasin että suurin osa mun viime vuoden kuvista on aika synkkiä. Joukossa on myös valoisia ja värikkäitä kuvia mutta ne on suurilta osin valmistujaiskuvia tai muita asiakastöitä,

Kuvasin viime vuonna tosi paljon, mutten siltikään tarpeeksi. Välillä oli monen viikon aikajaksoja kun en kuvannut melkein yhtään, ei vain hotsittanut. Se vähän harmittaa, koska mulla olisi kumminkin ollut aikaa. Tänä vuonna lupasin että vähintään kerran viikossa kuvaisin jotain suunniteltua, ja pitäisin mahdollisimman usein kameraa mukana.  Mulla on ollut mun filmikamera laukussa jo pari viikkoa ja jotain oon saanut kuvattuakin, mutta jonain päivänä ajattelin ottaa itteeni oikein kunnolla niskasta kiinni ja mennä kadulle kuvaamaan ihmisiä. Parit kuvaukset on onneksi jo tälle vuodelle sovittu, ja tän kuun lopussa kuvaan yhdet häätkin (super excited btw :D)

Oon myös harkinnut aloittavani 365-projektin, eli kuva päivässä.  Uskaltaisko?

Väkerrän tässä samalla muuten sitä Before/After kuvapostausta! Postaan sen varmaan tässä parin päivän sisällä :) 

-Assi

4 kommenttia: