lauantai 28. kesäkuuta 2014

65. Before/After part 1


Tää ei nyt ihan tutoriaalimatskua ole, mutta selitän yksinkertaisesti mitä tässä kuvassa olen tehnyt. Esim ihonkäsittelystä ja maskaamisesta teen kohtapuoliin ihan oman postauksensa missä on selitetty yksityiskohtaisesti ja kuvien kanssa prosessi.

Ensin vähän tietoa itse kuvasta, mä kuvaan aina RAWina, ja muokkaamaton kuva on  suoraan kamerasta. RAW siksi että siinä on paljon enemmän käsittely varaa kuin jpegissä ja se on vain yksinkertaisesti isompi ja laadukkaampi. Kuvankäsittelyn aloitan aina Lightroomissa jossa teen perussääntöjä, kuten valkotasapaino ja kontrasti, ja Lightroomista avaan kuvan Photoshoppiin.
RAWin ja Jpegin ero on tosiaankin se että RAW on pakkaamaton ja muokkaamaton raakaversio kuvasta. Jpeg on kameran valmiiksi muokkaama versio, johon kamera lisää mm. kontrastia ja samalla poistaa informaatiota kuvasta. 

 Aloitan aina kuvan muokkaamisen sillä että monistan tausta layerin, niin että alkuperäinen kuva säilyy pohjalla ja siihen voi vielä palata tarvittaessa. 

Sitten käyn itse kuvan kimppuun. 

Aloitin muokkaamisen tummentamalla huulipunaa käyttäen Curvesia, ja color balancea.

Silmiin olen lisännyt kontrastia, sharpnessia ja saturaatiota. Silmän valkuaista on myös vaalennettu hivenen ja punaisuutta poistettu. 

Silmäripsiä ja hiustenrajaa on tummennettu Burntoolilla.
Iholle tässä kuvassa ei ole tehty muuta kuin huulenpielestä on poistettu tuo viiru. 

Lopuksi olen säätänyt koko kuvan värisävyt curvesilla lisäämällä sinistä tummaan päähän, vihreää keskisävyihin ja hieman punaista vaaleimpaan päähän. 
Curvesilla säädän myös kontrastit lopuksi. 

Siinäpä se!

Laita kommenttia jos tuli jotain kysyttävää :) Teen tässä kesän aikana tosiaankin myös tarkempia kuvanmuokkaustutoriaaleja, joten stay tuned! :)

-AstridEi kommentteja:

Lähetä kommentti